top of page
1663679.jpg
aerial-view-private-house-with-solar-panels-roof.jpg
här

Varför solceller?

Vårt svenska klimat, med sina kalla vintrar och inte alltför varma somrar är idealiskt för solceller. Varmare klimat försämrar effektiviteten i solcellerna.

Solceller har många fördelar, både ekonomiska och miljömässiga och är därför ett bra komplement till din ordinarie elförsörjning. Genom att använda sig av solpaneler har du även möjlighet till att sälja din el om du skulle producera ett överskott av solenergi.

Om du går i tankar om att lägga nytt tak kan det vara en bra idé att i samband med det även passa på att installera solceller. Hör av dig till oss om du vill ha en lösning som både lyfter ditt tak, och som gör din villa till ett attraktivt boende för framtiden.

Passar det på mitt tak?

IMG_2120_edited_edited.jpg
IMG_1815_edited_edited.jpg
IMG_2114_edited_edited.jpg

De flesta tak passar för solceller så länge taket är i relativt gott skick. För att ditt tak ska passa bra för solceller får det gärna också ligga i öst-, väst- eller söderläge samt ha en lutning på 0–60 grader. Ditt tak passar inte för solceller om det ligger i norrläge och om det är mycket slitet. Skulle det vara slitet så hör av dig till oss, så kan vi se vad vi kan göra! Vi på CM Gruppen har kunskap om alla sorters tak.

Behöver jag bygglov?

Från och med den 1 augusti 2018 behövs inte bygglov för byggnader inom ett detaljplanelagt område så länge solcellerna följer takets lutning eller husets form. De fall där det krävs bygglov är exempelvis om byggnaden ligger i ett område med kulturhistoriskt värde eller att detaljplanen säger att bygglov krävs.

Hur länge håller solceller?

Solceller håller vanligtvis länge – de flesta räknar med en livslängd på över 25 år. Solceller har inga rörliga delar och det är egentligen bara växelriktaren (komponenten som gör om solcellernas likström till växelström) som bör bytas ut någon gång under dessa 25 år.

Kontakta oss!

Snickarvägen 1D,

132 38 Saltsjö-Boo

076-878 68 58

076-879 49 79

  • Facebook
  • Instagram

Tack för ditt meddelande! Vi hör av oss så snart vi kan.

bottom of page